onzeker over outing van mijn 'ex'

Voor homo's, lesbiennes en hetero's met een biseksuele partner.

onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor 'ex'partner » di 17 mei 2011, 20:59

Mijn vriend en ik waren een jaar samen,
voor mij had hij al 3 keer gekust met een jongen maar hij ontkende dat er iets meer achter zat.
Na een ongeveer 9 maanden begon het slecht met hem te gaan, ik voelde dat er iets was maar hij wilde er niet over praten.
De week dat we een jaar samen waren heb ik het er uit gekregen.
Hij dacht dat het beter was om uit elkaar te gaan, toen hij begon te wenen en ik vroeg wat er was zei hij dat hij had ontdekt dat hij ook op mannen kon vallen.
Hier was geen affaire of zo voor nodig geweest maar hij bedacht toen hij bijna aan het 'geilen' was op mannen dat dit toch niet 'normaal' kon zijn.
Nu zijn we 4 maanden verder, hij is enorm onzeker over zichzelf en durft het tegen niemand te zeggen.
We houden nog enorm veel van elkaar maar hij kan het niet om samen te zijn omdat hij tijd wil voor zichzelf.
Ik vraag mij af hoe het bij jullie is gelopen. Als ik dit tegen mensen vertel zeggen ze dat ik met mn voeten laat spelen en dat hij toch uiteindelijk homo gaat 'worden'.
Ik geloof hier eigenlijk niets van en wil er nog steeds zijn voor hem.
ik wil hem helpen maar weet niet hoe. Zelf krijg ik het hier steeds moeilijker en moeilijker mee...
'ex'partner
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di 17 mei 2011, 20:53

Re: onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor afrika3 » di 17 mei 2011, 22:08

Hoi Ex
Belangrijkste is dat jullie samen dit pad op gaan. Het is een ontdekkingstocht voor hem en voor jou. Het is heel fijn dat je hem laat merken dat je er helemaal bent voor hem, dat je hem steunt. Probeer deze ontdekkingsreis zoveel mogelijk samen te doen. Als jullie veel van elkaar houden kun je samen een heel eind komen, met begrip voor elkaar. Lees de verschillende bijdragen op dit forum maar, veel bijdragen gaan over dit dilemma.
Jullie zijn niet de enige of de eerste, en veel mensen worstelen met de ontdekking van hun biseksuele gevoelens. Het heeft in ieder geval geen zin om die gevoelens weg te stoppen of te ontkennen. Het is ook zeker niet altijd zo dat dit een fase is en dat hij straks wel homo zal zijn zoals zijn vrienden zeggen. Er lopen genoeg mensen rond die hun leven lang gevoelens voor beide seksen hebben; en de ene keer meer, de andere keer minder met die gevoelens doen.
Is je vriend ook op dit forum? Want hij kan zijn verhaal hier natuurlijk ook kwijt.

Sterkte, en ook veel geluk gewenst in jullie reis!
Adri
Avatar gebruiker
afrika3
 
Berichten: 88
Geregistreerd: za 09 jan 2010, 18:34
Woonplaats: Den Haag

Re: onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor Anne-Fleur » di 17 mei 2011, 22:14

Hoe kun je er voor hem zijn? Je kunt met hem praten, praten helpt heel vaak om dingen duidelijk te krijgen en om je beter te gaan voelen. En hem steunen in zijn zoektocht naar zichzelf. Jullie houden nog veel van elkaar schrijf je, dan kunnen jullie ook kijken of jullie wel weer bij elkaar kunnen komen. Want dat hij op zoek is naar zichzelf betekent natuurlijk niet dat hij geen relatie kan hebben.
Dan: biseksualiteit is niet iets raars. Mensen hebben lief. Mensen vallen op mensen. En of die mensen dan mannen of vrouwen zijn, maakt in mijn ogen weinig uit. Als je elkaar maar lief hebt. Het is natuurlijk een schok als je je opeens aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht, in een hetero maatschappij verwacht je dat niet. Maar er zijn meer mensen die op hetzelfde geslacht vallen, veel meer. Ik denk dat jullie er beiden veel aan kunnen hebben om hier op het forum eens wat meer topics door te lezen. Er zijn namelijk veel meer mensen met deze dilemma's en zoektocht.

Edit: En biseksuelen bestaan gewoon hoor! Die worden echt niet opeens homo/lesbisch.
Anne-Fleur
 
Berichten: 318
Geregistreerd: di 09 maart 2010, 20:18
Woonplaats: Groningen

Re: onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor Edwin » vr 20 mei 2011, 00:48

Wat een rotsituatie. Ik vind het geweldig dat je hem wilt helpen, maar het is moeilijk om iemand te helpen die zo met zichzelf in de knoop ligt.
Ik krijg de indruk dat er meer aan de hand is dan schaamte over zijn geaardheid. Je ex lijkt me iemand die hulp van een psycholoog nodig heeft om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Maar hij moet natuurlijk niet het idee krijgen dat hij professionele hulp nodig heeft omdat hij bi of homo is. Dat is het lastige van zo'n gevoelig persoon: alles wat je zegt kan hem onzekerder maken.

Ik durf geen advies te geven. Aan de ene kant zie ik hem niet vooruitgaan als hij in z'n eentje blijft zitten piekeren. Aan de andere kant weet ik ook niet of jullie dit samen kunnen oplossen. Is er misschien iemand anders, een vriend van jullie beiden die hem eens door elkaar kan schudden en zeggen dat hij nooit meer zo'n begripvolle vriendin gaat vinden?

En wat vind je van het idee dat hij eens echt alles met een man moet doen om te weten wat hij wil? Misschien zou dat ook helpen om de schaamte te verminderen, als het geen schrikbeeld meer is maar de banale werkelijkheid.
I prayed for freedom for twenty years, but received no answer until I prayed with my legs. - Frederick Douglass.
Edwin
Site Admin
 
Berichten: 773
Geregistreerd: di 05 jan 2010, 00:36
Woonplaats: Not Site Admin

Re: onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor Angel » ma 23 mei 2011, 16:11

Hoi "ex-partner",

Ik herken jouw probleem heel goed, ik maak hetzelfde mee met mijn partner..Kan je zeggen, dat ik er op dit moment mee op sta en mee naar bed ga.. Mijn vriend heeft mij vrij snel verteld, dat hij wel eens t bed heeft gedeeld met een andere man. Nu ben ik best ruimdenkend, dus ik heb er in eerste instantie niet veel aandacht aan besteed en dacht goh zou mij ook zo maar een keer kunnen gebeuren.. Nu enkele maanden later heeft hij mij verteld, dat toen hij single was met enige regelmaat op gaychat zat, gayporno keek, bijna afspraakjes met mannen had gemaakt etc...Ook heb ik gemerkt dat hij dat nu nog steeds doet. Er zijn een aantal factoren wat m tegenhoudt, is de angst om betrapt te worden en t plannen van een date. We praten veel over t onderwerp en in t begin ontkende hij dat hij biseksueel is. Nu komt hij langzaam maar zeker uit zn schulp en zegt dat hij er nog nooit eerder zo over na heeft gedacht. Ook is hij bij de psycholoog geweest en die heeft m gezegd, dat er verschillende vormen van biseksualiteit zijn en dat je niet per definitie helemaal bi, ho of hetero hoeft te zijn. Maar als je 2 tot 4 x in de week als sinlgle op gaychat zit, begin ik toch te twijfelen aan zn geaardheid...Mijn grote angst is dat hij op een dag tegen mij zegt, dat hij toch voor de mannen wil gaan. Was ik maar niet zo gelukkig met m, dan was t voor mij een stuk makkelijker geweest om afscheid te nemen. Ik hou zoveel van m, maar t vergt ook veel negatieve energie van mij. Waar ik een grote hekel aan heb, is aan liegen en bedriegen, maar om een relatie te hebben met een biseksuele man is niet makkelijk. Hij kan overal seks hebben op elk moment van de dag met een man. Denk aan homo ontmoetingsplaatsen, gaychat etc...Om t nog maar niet te hebben over de ziektes die hij op kan lopen. Hij zegt tegen mij, dat hij niet vreemd gaat, maar het is zo moeilijk te geloven. En ik wil m zo graag geloven. Ook is hij in zn vorige relatie vreemd gegaan. Hoe kan ik deze negatieve gedachtes omzetten in positieve gedachtes? T valt niet mee op dit moment... En wat fijn om te weten dat meer mensen met dit probleem kampen. Ik kan je zeggen, door mijn verhaal op te schrijven, t al best verhelderend werkt. Graag zou ik willen weten hoe jij hier mee om gaat.

Liefs,
Angel
Angel
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma 23 mei 2011, 15:47

Re: onzeker over outing van mijn 'ex'

Berichtdoor Yvonne » ma 05 dec 2011, 21:32

Hay ex-partner en angel,

Ook ik heb iemand van wie ik veel houd en die aan zijn seksuele geaardheid aan het onderzoeken is (ik heb daar in de rubriek relaties over geschreven). Ik heb er lange tijd over gedaan om werkelijk te begrijpen dat hij zich niet kan verbinden zolang hij zichzelf niet heeft gevonden en dat dit zijn eigen reis is. Nu heb ik afstand kunnen nemen van de relatie zoals hij was (ik wilde het graag samen met hem uitzoeken, samen delen, praten, ook mijn zoektocht naar mijn seksualiteit samen met hem uitzoeken). Ik merk dat dit hem ruimte geeft om nu echt op weg te gaan. We hebben heel af en toe contact en ik zie dat hij mooi op reis is en echt zijn eigen stappen zet. Ik houd veel van hem, maar wil geen partner die zich niet helemaal kan verbinden met mij. Ik wacht af wat de toekomst zal brengen, geen idee waar we naartoe bewegen, maar het is een waardevol proces voor mij. Ook ik heb mijn eigen zoektocht, mijn eigen reis te gaan en leer veel over de liefde. Ik kom steeds dichter bij mezelf. Soms vind ik het lastig omdat ik dan niet zo goed weet waar ik mee bezig ben (vooral als ik zelf niet zo goed in mijn vel zit en ik de steun buiten mezelf zoek), soms voelt het helemaal oke en soms zak ik diep in mezelf en voelt het als thuiskomen. Hoewel het niet altijd een gemakkelijke weg is, is hij voor mij de moeite zeker waard. Ik begrijp dat iedere relatie anders is en heb zeker niet de intentie om jullie hierin tot voorbeeld te zijn, maar vind het fijn om te delen. Zeker omdat ik jullie worsteling zo ontzettend herken.
Yvonne
Yvonne
 
Berichten: 7
Geregistreerd: di 05 jul 2011, 17:16


Keer terug naar Partnerhoekje

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron