Op het randje en dan toch weer net niet

Voor onderwerpen die niets met biseksualiteit te maken hebben, maar die je toch in de groep wilt gooien.

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Anubis » vr 05 aug 2016, 00:06

Verwaaide kunstenaars en elektronische muziek weirdos (weirdos, soms <3) klinken wel interessant :twisted: :lol:
Maar zoals ik lees heb je veel interessante ervaringen opgedaan tijdens je vrijwilligerswerk op dat festivalletje.
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Sheepdog » wo 17 aug 2016, 11:46

Sorry, ik was even een paar weekjes depressief en niet op het forum.

Ja, het vrijwilligerswerk was leuk, maar aan het eind van de rit zit ik dan toch weer gefrustreerd aan de rand van een feesttent (dit keer overigens vanwege een klasgenote van de middelbare school waar ik vroeger een megacrush op had, en die inmiddels getrouwd is met de festivaldirecteur, terwijl ik met hekken sta te slepen en pallets sta te vertimmeren.. was een momentje van .. fuck ... wat ben ik nog steeds een loser).

Gisteren wel interessant, aangesproken door een mooie zwarte jongen in de avondwinkel. Ik liep met mijn midikeyboard, dus hij vroeg "you play the piano? Oh, I like piano players." Hij was echt zo'n extraverte homo en vrij duidelijk een beetje aan het flirten, wat ik op zijn zachtst gezegd wel even kon gebruiken. Ik ben er niet op ingegaan overigens, dit is een avondwinkel waar ik vaak kom en die gerund wordt door een stel Irakese vluchtelingen... vrij strikte moslims - overigens wel superaardige lui - die volgens mij niet helemaal op hun gemak zijn met homo's. Maar ik loop nu dus al de hele dag over slanke zwarte jongens te fantaseren. Leidt de aandacht een beetje af van mijn duistere gedachten van de laatste weken.

:)
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor blizz » wo 17 aug 2016, 13:13

Sheepdog schreef:Sorry, ik was even een paar weekjes depressief en niet op het forum.

:)


heel goed dat je de tijd voor jezelf neemt in zulke gevallen. ik weet hoe het is om dat niet te doen.... en daar word het initieel niet beter van
blizz
 
Berichten: 315
Geregistreerd: vr 31 aug 2012, 22:59
Woonplaats: Amsterdam

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Sheepdog » wo 17 aug 2016, 13:31

Aan de ene kant wel goed om de rust en de tijd te nemen, maar ik moet ook oppassen dat ik me niet volledig afsluit op dat soort momenten. Vaak is het juist goed om even contact te maken als het niet helemaal lekker gaat. Dan dwing je jezelf ook een beetje om dingen niet alleen vanuit je eigen zwartgallige perspectief te bekijken. Ik heb twee weken lang op mijn bed en mijn bank rondgehangen en alleen maar deprimerende documentaires zitten kijken, omdat dat het enige is dat me op de een of andere manier voldoende afleidt van mijn eigen grafstemming (nou ja, en porno natuurlijk ;) ). Op de korte termijn wordt ik daar dan rustig van, totdat de inhoud van al die documentaires begint door te sijpelen naar mijn chaoshoofd. Allemaal weinig productief en leidend tot vrij extreme zij-takken in mijn hoofd, neigend naar tinfoil-hat komplottheorieën en misantropische "fuck iedereen" gedachten. Ik moet mezelf dan echt actief terug van de rand terug slepen, voor ik mezelf in een full-blown mental breakdown stort. Althans zo voelt het op die momenten.

Gisteren heb ik eindelijk weer even een aantal positieve dingen gedaan, zoals mijn administratie, het huis opruimen, de was en het ophalen van mijn muziekinstrumenten die na de laatste jamsessie bij een vriend waren blijven staan. Dat brengt een stuk meer dan dagenlang artikelen lezen over massa-zelfmoorden in Jonestown Guyana, of boos zijn op Putin, Obama en elke andere wereldleider die je in het nieuws voorbij ziet komen. En bovendien is al die ruis alleen maar bedoeld om af te leiden van de dingen in mijn eigen leven die me niet bevallen, zodat ik daar niet naar hoef te kijken. Het is vermoeiend, en ik ken het van mezelf dus ik kan er soms actief tegen vechten. Op andere dagen lukt dat helaas helemaal niet, en hoewel ik weet dat het niets helpt duik ik dan toch onder in mijn hol vol donkere gedachtes. Het lijkt er op dat ik nu weer een beetje in een opwaartse beweging zit, dus hopelijk was hem dit weer voor een paar maandjes.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor blizz » wo 17 aug 2016, 16:45

en onthoud dat je ook altijd tegen ons kan ouwehoeren. soms is een vreemde (blik) ook een eye opener. bij mij staat de pm of andere communicatie middelen altijd open. inclusief de biertap ;)
blizz
 
Berichten: 315
Geregistreerd: vr 31 aug 2012, 22:59
Woonplaats: Amsterdam

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Anubis » wo 17 aug 2016, 23:16

Sheepdog schreef:Sorry, ik was even een paar weekjes depressief en niet op het forum.


Ik vind het juist goed dat je dan even tijd voor jezelf neemt.

Sheepdog schreef:Ja, het vrijwilligerswerk was leuk, maar aan het eind van de rit zit ik dan toch weer gefrustreerd aan de rand van een feesttent (dit keer overigens vanwege een klasgenote van de middelbare school waar ik vroeger een megacrush op had, en die inmiddels getrouwd is met de festivaldirecteur, terwijl ik met hekken sta te slepen en pallets sta te vertimmeren.. was een momentje van .. fuck ... wat ben ik nog steeds een loser).


Mag ik je vragen waarom je, je dan een loser voelt? Vanwege je crush, dat gevoel kan ik wel begrijpen, qua werk wat je uitvoert, nee daar kan ik niet echt inkomen persoonlijk, sorry.

Sheepdog schreef:Gisteren wel interessant, aangesproken door een mooie zwarte jongen in de avondwinkel. Ik liep met mijn midikeyboard, dus hij vroeg "you play the piano? Oh, I like piano players." Hij was echt zo'n extraverte homo en vrij duidelijk een beetje aan het flirten, wat ik op zijn zachtst gezegd wel even kon gebruiken. Ik ben er niet op ingegaan overigens, dit is een avondwinkel waar ik vaak kom en die gerund wordt door een stel Irakese vluchtelingen... vrij strikte moslims - overigens wel superaardige lui - die volgens mij niet helemaal op hun gemak zijn met homo's. Maar ik loop nu dus al de hele dag over slanke zwarte jongens te fantaseren. Leidt de aandacht een beetje af van mijn duistere gedachten van de laatste weken.

:)

:D
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Sheepdog » do 18 aug 2016, 14:08

Anubis schreef:Mag ik je vragen waarom je, je dan een loser voelt? Vanwege je crush, dat gevoel kan ik wel begrijpen, qua werk wat je uitvoert, nee daar kan ik niet echt inkomen persoonlijk, sorry.


pff... ik begon net een hele klaagzang te typen maar ik werd meteen nogal moe van mezelf. Ik sta een beetje op een moeilijk punt in mijn carrière, en in mijn liefdesleven. Dat wil zeggen, ik zie voor geen van beiden een duidelijk pad naar de toekomst. Daar komt het kort samengevat op neer. Op dat moment geconfronteerd worden met een man die eigenlijk alles heeft wat ik zou willen, dat was denk ik niet helemaal lekkere timing. Dat is overigens natuurlijk wel een heel oppervlakkige manier om het te bekijken. Of ik het meisje waar ik op de middelbare school op viel nu nog zou willen valt maar te bezien (al is ze nog steeds een mooie meid), en of zijn baan nu echt mijn droombaan zou zijn - ook dat is zeer de vraag. Maar zo denk je niet om half één 's nachts in een feesttent waar je bijna niemand kent en je een paar biertjes te veel op hebt, en je al niet helemaal in de beste stemming was.

Ik liep daar bovendien als vrijwilliger echt dom werk te doen. Soms kan ik heel erg genieten van sjouw-en-douw-klussen, en soms dan voel ik me ineens heel minderwaardig als ik iemand tegenkom die met het grotere plaatje bezig is. Ik weet dat dat stom is, want ik sta daar voor mijn lol, en als ik dat domme klusje niet wil doen, doe ik het niet. Ik kies er bewust voor, omdat ik het lekker vind om even met mijn lijf bezig te zijn, en te voelen dat ik iets gedaan heb. Het komt denk ik meer omdat ik zelf gewoon niet tevreden ben met wat ik op dit moment aan mogelijkheden heb op de arbeidsmarkt, en dat ik weet dat dat 100% komt door de keuzes die ik zelf gemaakt heb.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Anubis » do 18 aug 2016, 20:02

Dat is een heel verhaal, maar het is nu wel duidelijker in ieder geval. Ik hoop dat je in de toekomst (vrijwilligers)werk vind wat beter bij je aansluit, al hoef je naar mijn mening je eigenwaarde niet met je werkzaamheden te vergelijken. De keuzes die een persoon maakt, bepalen denk ik ook niet 100% waar een iemand precies uitkomt. En wat is succes? veel geld verdienen, beroemd zijn, creatieve uitingen, wetenschap, politiek, 'belangrijk' zijn? Voor veel mensen valt geld verdienen en belangrijk zijn onder succesvol zijn, voor anderen weer niet. Ik hoop dat je duidelijkheid mag vinden, en de liefde uiteraard, ik wens je succes.
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Op het randje en dan toch weer net niet

Berichtdoor Sheepdog » do 18 aug 2016, 21:26

Anubis schreef:Dat is een heel verhaal, maar het is nu wel duidelijker in ieder geval. Ik hoop dat je in de toekomst (vrijwilligers)werk vind wat beter bij je aansluit, al hoef je naar mijn mening je eigenwaarde niet met je werkzaamheden te vergelijken. De keuzes die een persoon maakt, bepalen denk ik ook niet 100% waar een iemand precies uitkomt. En wat is succes? veel geld verdienen, beroemd zijn, creatieve uitingen, wetenschap, politiek, 'belangrijk' zijn? Voor veel mensen valt geld verdienen en belangrijk zijn onder succesvol zijn, voor anderen weer niet. Ik hoop dat je duidelijkheid mag vinden, en de liefde uiteraard, ik wens je succes.


Thanks. Ja ik denk dat ik wel iets mis op het gebied van succes-ervaring in de dingen die ik doe. Continu mislukken is niet leuk. Ik hoef niet de nieuwe David Bowie te worden, en ik hoef ook geen bakken met geld te hebben, maar het zou wel tof zijn als er af en toe eens iets echt heel erg lukte, want dat heb ik in mijn leven eigenlijk nog niet echt meegemaakt. Ik denk dat een mens het af en toe nodig heeft om trots te kunnen zijn op zichzelf, en af en toe met iets kleins kan ik dat gevoel heel even hebben. Maar alle dingen die er toe doen die ik aanpak zijn tot nu toe geëindigd zonder succes, of dat nu achter een liefde aanjagen is, of creatief bezig zijn, of qua werk. Ook zou een stukje waardering van anderen krijgen wel fijn zijn bij momenten, maar dat is ook tamelijk zeldzaam. Ach laat ik maar ophouden met zeuren voor ik mezelf weer helemaal de grond in praat.

Dingetjes aan mezelf die ik wèl kan waarderen zijn mijn zieke gevoel voor humor, mijn brede referentiekader en kritische blik, soms mijn schrijfsels en muzikale avonturen, mijn inzet en passie voor dingen waar ik om geef, en mijn open houding naar nieuwe mensen en ervaringen. Ook ben ik er best trots op dat ik ondanks mijn drugsverslaving toch een semi-ambtelijke baan jarenlang met redelijke resultaten heb uitgevoerd - soms met een hoofd dat nauwelijks besefte waar ik was. Ik ben blij dat ik geen onderdeel ben van de massa, dat ik een eigen mening heb, en dat ik me nog steeds laat raken door dingen die in de wereld gebeuren. Ik heb een goed stel hersens (helaas gehandicapt door een aandachtsstoornis), een betrekkelijk gezond lichaam (naar omstandigheden voor iemand die twintig jaar lang geblowd en gerookt heeft als een kachel), en ik kan in de meeste gezelschappen een prettig gesprek voeren. Vandaag was ik bij mijn oma - 97 jaar oud, en langzamerhand een beetje seniel aan het worden - en lukt het me toch om een hele middag en avond gezellig met elkaar in gesprek te zijn, en contact te maken.

En zo zijn er waarschijnlijk nog wel de nodige voorbeelden te bedenken van dingen die me blij met mezelf maken. Laat ik maar eens proberen daar op te focussen, in plaats van op alles wat er niet goed is. Valt niet mee, als je hele systeem gewend is om direct in de "zie je wel"-stand te springen op het moment dat je de eerste tegenslag of stemmingswisseling tegenkomt.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Vorige

Keer terug naar Een goed gesprek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron