Debatavond: 50 tinten roze en blauw

Heb je opvallend nieuws over biseksualiteit of een bekende bi gezien op tv, op internet of in de krant? Hier kun je dat met andere bi's delen.

Debatavond: 50 tinten roze en blauw

Berichtdoor erwin » wo 24 jun 2015, 12:20

Morgen is er in Utrecht in het kader van het Midzomergrachtfestival een debatavond over mannelijkheid en vrouwelijkheid:

Echte meiden houden van make-up en shoppen. En echte jongens staan het liefst op het voetbalveld of met een biertje in de kroeg. Maar veel jongeren voelen zich helemaal niet thuis in deze typische man-vrouw hokjes. Hetero, homo, lesbisch of bi, zij willen gewoon net als iedereen zichzelf zijn.

ONDERZOEK
Movisie presenteert tijdens het Midzomergracht Festival het eerste onderzoek naar dit onderbelichte thema: Hoe gaat het met deze zogenaamde gendernonconforme jongeren? Krijgen ze te maken met pesten? Wat maakt hun weerbaar? En wat hebben ze nodig van hun ouders, school, jongerenwerk, jeugdzorg of de gemeente?

DEBAT
Hierover gaan experts de discussie aan. In het panel nemen plaats: Jens van Tricht (eMANcipator), Tanja Ineke (COC Nederland), Gabriël van Beusekom (Universiteit van Amsterdam), Sophie Schers (Transgender Netwerk Nederland), Jale Simsek (expert taboes en diversiteit) en Mieke van Stigt (socioloog en pedagoog)

OPTREDENS
Deze debatavond wordt afgewisseld met een spoken column van Asha ten Broeke, een performance van lolo is a boy, filmpjes en een gedicht. Een debatavond 3.0 dus, over mannelijkheid, vrouwelijkheid en jongeren die anders zijn.

AANMELDEN
Movisie verzorgt dit debat als programma-onderdeel van het Midzomergracht Festival. Entree is gratis maar aanmelden wel verplicht. Stuur hiervoor een e-mail naar j.martens@movisie.nl
hokjes zonder grenzen...
Avatar gebruiker
erwin
Moderator
 
Berichten: 1149
Geregistreerd: vr 08 jan 2010, 10:10
Woonplaats: Rotterdam

Keer terug naar In de media

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron