Bi-fobie

Heb je opvallend nieuws over biseksualiteit of een bekende bi gezien op tv, op internet of in de krant? Hier kun je dat met andere bi's delen.

Bi-fobie

Berichtdoor Sheepdog » vr 28 okt 2016, 06:57

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/aug/02/biphobia-celebrity-big-brother-christopher-biggins

Hoi,

Het is al weer een paar maandjes geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Ik ben erg depressief geweest, en niet in staat om me te uiten over mijn biseksualiteit of überhaupt over mijn gevoel.

Gisteren was ik door wat oud nieuws heen aan het bladeren en stuitte op een recent incident in de Engelse versie van "Celebrity Big Brother". Eén van de huisgenoten in de nieuwste serie was Christopher Biggins, een Engelse acteur die regelmatig opduikt in de media in de UK, en die bekend staat als een extraverte frivole homo. Na een paar afleveringen is hij echter uit het huis gezet omdat hij een aantal beledigende opmerkingen gemaakt had. Ten eerste aan het adres van een Joodse huisgenoot tegen wie hij schijnbaar een zieke grap over concentratiekampen gemaakt had (dit deeltje is niet uitgezonden), maar de druppel was omdat hij in gesprekken met de andere huisgenoten AIDS een biseksuele ziekte noemde en verder ook aangaf (vrije vertaling): "Het ergste zijn de biseksuelen. Wat het is zijn mensen die niet toe willen geven dat ze homo zijn. Wees eerlijk, dat is toch wat je bent." Waarop andere huisgenoten hem bijvielen dat je "een team moet kiezen". Op grond van deze uitspraken heeft Big Brother besloten hem uit het huis te verwijderen (overigens na een regen van klachten op social media). Voor meer details verwijs ik naar de link boven in het artikel.

Ten eerste ben ik uiteraard blij dat de producenten van Big Brother Christopher Biggins uit het huis gezet hebben om deze uitspraken. Te vaak vergoeilijkt men discriminerende uitspraken als ze komen van iemand die zelf tot een gediscrimineerde minderheid behoort. Men begint kennelijk te begrijpen dat dat geen vrijbrief is en dat je überhaupt gewoon niet op TV thuishoort met dat soort zwakzinnige praatjes.

Maar ten tweede doet het wel nog steeds heel veel pijn als juist iemand die homoseksueel is en dus uit eerste hand heeft meegemaakt wat het is als anderen je seksuele geaardheid veroordelen, en waar heteroseksuelen mogelijk naar kijken als moreel kompas op het gebied van homo's, dit soort belachelijke uitspraken over bi's doet. Het geeft maar weer aan dat helaas er nog steeds niet echt zoiets is als een LGBTQ beweging is. Misschien is er een LG beweging, maar de solidariteit tussen homo's en bi's is ver te zoeken als dit soort iconen (binnen de UK dan) de haat tegen bi's alleen maar groter maken in plaats van samen op te trekken tegen intolerantie.

Het artikel in The Guardian is een opiniestuk waarin bi-fobie verder besproken en benoemd wordt als een ongezien probleem. Terwijl langzamerhand ongeveer een derde van de homo's zich comfortabel voelt om out of the closet te zijn op hun werk, is dat voor biseksuelen maar 12%, ofwel minder dan een achtste. Zou dit wellicht kunnen komen omdat bi's iedere keer weer geconfronteerd worden met de beschuldiging ofwel te liegen ofwel in de war te zijn? De vraag stellen is hem beantwoorden lijkt me.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Anubis » vr 28 okt 2016, 11:31

Ik ben tot de conclusie gekomen dat meneer Christopher Biggins en een enorme dwaas en loser is. Het zou meneer goed doen om gesprekken met biseksuelen aan te gaan en kennis op te doen. Die grappen van concentratiekampen vind ik persoonlijk nog erger, ook verplicht kennis van het onderwerp opdoen. Wat een naar mens is het ook. Oké, genoeg afgekraakt.

Hulde voor de TV-show dat ze hem er uit hebben geschopt. Het soort onzin wat hij op tv verkoopt hoort er inderdaad niet thuis. Het is al erg genoeg dat hetero seksuelen holebi mensen discrimineren om hun zijn, laat staan dat holebi's dat doen. Dat is erg hypocriet. Ik laat mij in ieder geval geen schuld aanpraten voor wie ik ben, en vooral niet door zulke personen als hij.
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Sheepdog » vr 28 okt 2016, 14:38

Ja dit zijn het soort uitspraken die je niet verwacht van iemand die zelf homo is. Het doet mij een beetje denken aan mezelf toen ik veertien was. Ik was jarenlang gepest en kwam uiteindelijk terecht in een groep op school die wel een klein beetje status had. De eerste maanden ben ik toen zelf naar beneden gaan trappen, in de zin dat ik andere gepeste jongens mee ging pesten, om er bij te horen, en omdat het lekker voelde om nu eindelijk eens de hamer te zijn en niet de spijker. Dat was toen al niet oké, maar ik was veertien en ik ben er snel achter gekomen dat dat gewoon niet deugde. Biggins is in de zestig en heeft het kennelijk nog steeds nodig om zichzelf beter te voelen door andere gediscrimineerde minderheden naar beneden te schoppen. Ik vind het vooral zielig gedrag, maar ook behoorlijk schadelijk.

Ik heb net gereageerd op een andere post over een onderzoek waaruit naar voren komt dat bijna 50% van de engelse jongeren zichzelf niet als volledig hetero of volledig homo ziet. Velen daarvan zijn niet uit de kast als bi en voelen zich bij hun geaardheid totaal niet op hun gemak. Het is bijzonder kwalijk als een man die zichzelf zo overduidelijk als uithangbord van de homo-celebrity-scene etaleert dan komt met een totale ontkenning van het bestaan van de geaardheid en een vermaning dat mensen zich moeten afficheren als het één of het ander. Ik vind het een bizarre stelling, die alleen maar de vraag oproept, waarom, Biggins? Om jou op je gemak te stellen? Een beetje nieuws voor je vriend, maar hoe jij je in de publieke ruimte gedraagt, daar gaan heel veel mannen zich ongemakkelijk van voelen. Vraag ik jou daarom om je nu eens niet als een decadente tante uit een kostuumdrama te gedragen? Nee. Hou dan ook op met mij te zeggen hoe ik me moet presenteren.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Anubis » vr 28 okt 2016, 18:26

Sheepdog schreef:Ja dit zijn het soort uitspraken die je niet verwacht van iemand die zelf homo is.

Inderdaad.

Sheepdog schreef:Het doet mij een beetje denken aan mezelf toen ik veertien was. Ik was jarenlang gepest en kwam uiteindelijk terecht in een groep op school die wel een klein beetje status had. De eerste maanden ben ik toen zelf naar beneden gaan trappen, in de zin dat ik andere gepeste jongens mee ging pesten, om er bij te horen, en omdat het lekker voelde om nu eindelijk eens de hamer te zijn en niet de spijker. Dat was toen al niet oké, maar ik was veertien en ik ben er snel achter gekomen dat dat gewoon niet deugde.

Dat pest gedrag werd je dus aangeleerd, dat is niet goed, maar wat wel goed is, dat je er mee bent gestopt. Het is niet vreemd om dat soort gedrag te vertonen als je 14 bent denk ik, ik zal zelf ook wel veel stomme dingen hebben gezegd en gedaan.

Sheepdog schreef:Biggins is in de zestig en heeft het kennelijk nog steeds nodig om zichzelf beter te voelen door andere gediscrimineerde minderheden naar beneden te schoppen. Ik vind het vooral zielig gedrag, maar ook behoorlijk schadelijk.

Hij is gewoon triest bezig inderdaad, ik hoop dat ie gewoon een heldere ingeving krijgt en zijn excuses aanbied. Ja of niet, maar dan maakt ie het zichzelf alleen maar moeilijk mee.

Sheepdog schreef:Ik heb net gereageerd op een andere post over een onderzoek waaruit naar voren komt dat bijna 50% van de engelse jongeren zichzelf niet als volledig hetero of volledig homo ziet. Velen daarvan zijn niet uit de kast als bi en voelen zich bij hun geaardheid totaal niet op hun gemak. Het is bijzonder kwalijk als een man die zichzelf zo overduidelijk als uithangbord van de homo-celebrity-scene etaleert dan komt met een totale ontkenning van het bestaan van de geaardheid en een vermaning dat mensen zich moeten afficheren als het één of het ander. Ik vind het een bizarre stelling, die alleen maar de vraag oproept, waarom, Biggins? Om jou op je gemak te stellen? Een beetje nieuws voor je vriend, maar hoe jij je in de publieke ruimte gedraagt, daar gaan heel veel mannen zich ongemakkelijk van voelen. Vraag ik jou daarom om je nu eens niet als een decadente tante uit een kostuumdrama te gedragen? Nee. Hou dan ook op met mij te zeggen hoe ik me moet presenteren.

Hier ben ik het helemaal mee eens, ik zal je andere post ook nog bekijken.
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Sheepdog » za 29 okt 2016, 15:43

https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/1565904/tv-legend-christopher-biggins-on-his-big-brother-exit-after-sick-holocaust-jibe-at-pal-katie-waissel-got-him-the-axe/

Wat extra zoekwerk leverde nog dit bericht op, waarin hij enigszins zijn excuses aanbiedt. Hij zegt in het interview onder andere het klassieke excuus voor beide beledigingen:

Sommige van mijn beste vrienden zijn ... (vul in: Joods dan wel Bisexueel).

Ik kan die joodse grap niet beoordelen overigens, het klinkt vrij extreem, maar ik kan me ook nog wel ergens voorstellen dat zo'n grap in context minder ernstig kan zijn. We hebben er in ieder geval de beelden niet van gezien, dus dat maakt het moeilijk om precies te bepalen hoe het is gezegd.

Wat betreft de biseksuelen krabbelt hij wat terug, maar geeft nog steeds aan dat hij gelooft dat biseksuelen de AIDS de wereld in hebben geholpen, en dat hij vindt dat biseksuelen veel relaties naar de klote helpen (hé waar komen die twee vooroordelen toch zo bekend van voor, laat me denken over welke groep heb ik dat ook al weer vaker gehoord... Oh ja ik weet het weer: Homoseksuele mannen! Wat toevallig dat je precies die dingen waarover je zelf ten onrechte wordt veroordeeld in de schoenen schuift van een andere groep. Hoe dom en hypocriet kun je zijn).

Een zwak excuus dus, en ik begrijp dat hij ook bij een tv-programma waar hij zo komen om live zijn excuses aan te bieden heeft afgezegd. Voor mij hoeven de eventuele echte excuses niet meer als hij er ooit nog mee zou komen. Het is duidelijk dat hij zelfs op het moment dat hij geconfronteerd wordt met zijn eigen domheid niet in staat is zijn hersens te gebruiken.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Anubis » ma 31 okt 2016, 14:44

Sheepdog schreef:https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/1565904/tv-legend-christopher-biggins-on-his-big-brother-exit-after-sick-holocaust-jibe-at-pal-katie-waissel-got-him-the-axe/
Wat extra zoekwerk leverde nog dit bericht op, waarin hij enigszins zijn excuses aanbiedt. Hij zegt in het interview onder andere het klassieke excuus voor beide beledigingen:
Sommige van mijn beste vrienden zijn ... (vul in: Joods dan wel Bisexueel).

Wat een enge manier om je excuses aan te bieden, doet me denken aan politieke extremisten die proberen te ontkennen dat ze racistische of andere xenofobische opvattingen hebben. Als je een mening hebt sta er dan ook achter, ook als je, je mening veranderd, wees daar dan ook oprecht in.

Sheepdog schreef: Ik kan die joodse grap niet beoordelen overigens, het klinkt vrij extreem, maar ik kan me ook nog wel ergens voorstellen dat zo'n grap in context minder ernstig kan zijn. We hebben er in ieder geval de beelden niet van gezien, dus dat maakt het moeilijk om precies te bepalen hoe het is gezegd.

Misschien, het hangt er vanaf hoe anderen het geïnterpreteerd hebben.

Sheepdog schreef:Wat betreft de biseksuelen krabbelt hij wat terug, maar geeft nog steeds aan dat hij gelooft dat biseksuelen de AIDS de wereld in hebben geholpen, en dat hij vindt dat biseksuelen veel relaties naar de klote helpen (hé waar komen die twee vooroordelen toch zo bekend van voor, laat me denken over welke groep heb ik dat ook al weer vaker gehoord... Oh ja ik weet het weer: Homoseksuele mannen! Wat toevallig dat je precies die dingen waarover je zelf ten onrechte wordt veroordeeld in de schoenen schuift van een andere groep. Hoe dom en hypocriet kun je zijn).

Inderdaad.

Sheepdog schreef:Een zwak excuus dus, en ik begrijp dat hij ook bij een tv-programma waar hij zo komen om live zijn excuses aan te bieden heeft afgezegd. Voor mij hoeven de eventuele echte excuses niet meer als hij er ooit nog mee zou komen. Het is duidelijk dat hij zelfs op het moment dat hij geconfronteerd wordt met zijn eigen domheid niet in staat is zijn hersens te gebruiken.

In principe zou ik het wel oké vinden om een kans te geven om excuses aan te bieden, maar zoals ik zo net al zei, alleen als hij er echt achter staat. Ben nu wel klaar hiermee (niet om jouw, maar om hem). Ik respecteer dat mensen hun eigen mening hebben, ook al ben ik het er niet mee eens en zal ik er soms tegen in gaan. In mijn mening, zijn de grotere problemen in sommige politieke en religieuze opvattingen die leiden tot haat-acties.
I am, every day anew.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27
Woonplaats: Friesland

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Eric de Blois » wo 02 nov 2016, 09:03

"Het ergste zijn de biseksuelen. Wat het is zijn mensen die niet toe willen geven dat ze homo zijn. Wees eerlijk, dat is toch wat je bent."


Wat een klootzak. Eerst was hij nog getrouwd met een vrouw, Beatrice Norbury. Wat nou niet willen toegeven? Homo's zijn dus ook niet allemaal even tolerant...

Ten eerste aan het adres van een Joodse huisgenoot tegen wie hij schijnbaar een zieke grap over concentratiekampen gemaakt had (dit deeltje is niet uitgezonden), maar de druppel was omdat hij in gesprekken met de andere huisgenoten AIDS een biseksuele ziekte noemde


Het is een ziekte die uit Afrika is overgewaaid om het nog vriendelijk te zeggen. Van dier naar mens. Niks biseksuelen dus.
Avatar gebruiker
Eric de Blois
 
Berichten: 98
Geregistreerd: zo 11 maart 2012, 02:08
Woonplaats: Coyhaique, Chile

Re: Bi-fobie

Berichtdoor Sheepdog » do 03 nov 2016, 13:13

Eric de Blois schreef:Wat een klootzak. Eerst was hij nog getrouwd met een vrouw, Beatrice Norbury. Wat nou niet willen toegeven? Homo's zijn dus ook niet allemaal even tolerant...


Wauw, dat wist ik nog niet eens. Hoezo hypocriet, mijn god wat een dwaas.

Het is een ziekte die uit Afrika is overgewaaid om het nog vriendelijk te zeggen. Van dier naar mens. Niks biseksuelen dus.


Ik wil daar nog even aan toevoegen dat er niemand is die weet hoe AIDS precies van dier naar mens is overgedragen. Er wordt heel vaak een sfeertje van bestialiteit in de jungle om heen geschapen, dat volgens mij gevoed wordt door ideeën over afrikanen als primitieve half-apen die alles neuken waar een gat in zit. Toch kan besmet bloed van een dier op heel veel andere manieren naar de mens zijn overgedragen. Als je leeft in een wereld met wilde dieren om je heen vinden er wel eens incidenten plaats, waarbij mensen en dieren elkaar verwonden. Het is tenminste net zo waarschijnlijk dat de oorspronkelijke besmetting op die manier heeft plaatsgevonden als door bestiale seks.

Het hele bi-verhaal komt van de CIA. Die zochten een antwoord op de vraag "hoe is het mogelijk dat keurig nette blanke amerikaanse mensen met HIV besmet raken?". De redenering gaat ongeveer zo: Het kan onmogelijk zo zijn dat zulke beschaafde mensen die ziekte van onderontwikkelde bosnegers zouden krijgen, dus moet het op een andere manier hebben plaatsgevonden. En met hun simplistische redenering kwamen ze toen uit op biseksuele perverten, die met kwaadwillende bedoelingen onze onschuldige blanke dochters zouden misleiden en besmetten. Ik vind het een slap praatje. In ontwikkelingslanden is AIDS geen homo-ziekte, maar een armoede-ziekte. Overal waar vrouwen uit economische overwegingen veel verschillende mannelijke partners hebben, alle gebieden waar politieke onrust rechtshandhaving onmogelijk maakt en verkrachting en misbruik welig tieren, overal waar mensen niet worden onderwezen over veilige seks, en niet de financiële middelen hebben om zich te beschermen, dàt zijn de broeinesten voor de ziekte.

Het is natuurlijk een feit dat onbeschermd anaal contact met meerdere partners het meest voorkomt in de gay-scene. Het is ook een feit dat bij onbeschermde anale seks de kans op besmetting groter is dan bij orale of vaginale seks. Dat maakt dat mannen in de gay-scene een verhoogd risico lopen op besmetting ten opzichte van mannen in een monogame relatie. Dat heeft echter niet direct te maken met homo- of biseksualiteit. Er zijn massa's homo's en bi's die niet aan anale seks doen, niet in de gay-scene van partner naar partner hoppen, en condooms gebruiken. Voor die mensen is het risico op besmetting even laag of lager dan voor ongebonden hetero's die one night stands hebben. Helaas is het wel zo dat uit die niche van de hardcore "gay-scene" wel veel gevallen naar voren komen, omdat het risico zoveel hoger ligt dan bij een gematigder en minder extreem sexleven. Daardoor ontstaat het beeld dat AIDS een homo-ziekte is, waar Biggins in navolging van de CIA nu "bi's" van maakt, omdat hem dat als homo beter uitkomt. Met de realiteit van de gemiddelde biseksueel heeft dat echter niets te maken. Het is zoiets als vrouwen in het algemeen beoordelen alsof ze er allemaal het seksleven van een pornoster op nahouden.
Sheepdog
 
Berichten: 64
Geregistreerd: zo 03 jul 2016, 08:55


Keer terug naar In de media

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron