Minister scherpt inhoud lessen over seksuele diversiteit aan

Heb je opvallend nieuws over biseksualiteit of een bekende bi gezien op tv, op internet of in de krant? Hier kun je dat met andere bi's delen.

Minister scherpt inhoud lessen over seksuele diversiteit aan

Berichtdoor Luuk » do 19 apr 2018, 23:21

Minister scherpt inhoud mbo-lessen over seksuele diversiteit aan

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) wil dat de teugels strakker worden aangetrokken op het gebied van onderwijs over verscheidenheid in seksuele voorkeur. De minister wil dat mbo-studenten leren dat een respectvolle omgang met seksuele diversiteit positief is. Dat zou nu soms onvoldoende geborgd zijn. Mbo's zijn nu verplicht hun studenten voor te lichten over homoseksualiteit en andere seksuele verscheidenheid. Daarbij wordt gesteld dat het een onderwerp is waarover je van mening kunt verschillen.

Juist dat is Tweede Kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) en ook Van Engelshoven te neutraal. De minister gaat de voorschriften daarom aanpassen, zodat doorklinkt dat respect voor andere seksuele voorkeuren ''een basiswaarde in onze samenleving'' is. Van Engelshoven heeft niet de indruk dat mbo's de ruimte in de regels nu aangrijpen om minder positief les te geven over seksuele diversiteit. Maar ze wil ''misverstanden voorkomen''.

COC
Belangenorganisatie COC noemt de wijziging ''een overwinning voor LHBTI-studenten in het mbo''. Juist op mbo-scholen worden jongeren die homo, bi of transgender zijn vaak gepest, zegt de organisatie. Voorzitter Tanja Ineke noemt het daarom ''geweldig dat het mbo straks echt aan de slag moet'' met het bevorderen van de acceptatie van deze jongeren.

https://www.nu.nl/politiek/5230565/mini ... iteit.html
What is essential? Is it visible to the eye?
Avatar gebruiker
Luuk
 
Berichten: 231
Geregistreerd: wo 15 jan 2014, 00:04
Woonplaats: Far away from nowhere

Keer terug naar In de media

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron