De taal van het forum

Hier vind je de forumregels, kun je forumgerelateerde vragen stellen, en doen wij forumgerelateerde mededelingen. Check dit sub-forum dus voor je begint!

De taal van het forum

Berichtdoor Edwin » do 13 okt 2011, 16:17

Zoals Anne-Fleur opmerkte: Nederlands is de enige toegestane taal op het bi-forum.

In de forumregels staat:
Schrijf je berichten in net Nederlands. Het gebruik van juiste spelling, grammatica en interpunctie is hierbij niet optioneel. Natuurlijk maakt iedereen wel eens foutjes, maar probeer er op te letten.


Bij uitzondering hebben we Engelstalige berichten van één forumlid laten staan, omdat ze kort en relevant waren, op één bericht na, maar dat lid is inmiddels geband omdat ze na een waarschuwing in het Engels bleef posten. Het is dus niet de bedoeling om hier een gewoonte van te maken. Korte citaten in het Engels zijn wel toegestaan.

N.B. Dit is geen discussiepunt. Het forum moet als informatiebron begrijpelijk zijn voor iedereen die Nederlands kan lezen, niet alleen voor de actieve leden. Bovendien is het onhandig om verschillende talen door elkaar te gebruiken in een discussie.

Een tip voor mensen die in Nederland wonen maar niet in staat zijn om correct Nederlands te schrijven: de mailinglist van het LNBi heeft een toleranter taalbeleid:

Personen die het Nederlands wel kunnen volgen maar de taal onvoldoende machtig zijn om er berichten in te kunnen schrijven mogen bij wijze van uitzondering gebruik maken van het Engels of bijvoorbeeld Afrikaans. In uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld i.v.m. het aanhalen van een bericht uit een andere mailinglist waarin een actueel discussiepunt ook besproken wordt, mogen Engelstalige berichten overgenomen worden ter ondersteuning van een standpunt of ter aanzwengeling van een nieuwe discussie.
I prayed for freedom for twenty years, but received no answer until I prayed with my legs. - Frederick Douglass.
Edwin
Site Admin
 
Berichten: 773
Geregistreerd: di 05 jan 2010, 00:36
Woonplaats: Not Site Admin

Keer terug naar Over het forum

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron