Bi Visibility Day 2014 en Coming Out Day

Alles wat je te bespreken hebt over je biseksuele identiteit en je coming out, en wat niet onder seks of relaties valt.

Bi Visibility Day 2014 en Coming Out Day

Berichtdoor erwin » di 23 sep 2014, 10:43

Vandaag 23 september op Bi Visibility Day maakte het COC bekend dat Coming Out Dag 2014 in teken staat biseksualiteit.
-----------

Coming Out Dag staat dit jaar in het teken van biseksualiteit. Dat maakte 3FM DJ Giel Beelen dinsdagochtend namens het COC bekend in zijn radioprogramma GIEL!
Het COC vraagt iedere Nederlander om op Coming Out Dag, vrijdag 10 oktober, een speciale poster op te hangen en zo bij te dragen aan de acceptatie van biseksuelen.
Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarvan zit ongeveer een derde ‘in de kast;’ bij lesbiennes en homo’s is dat maar 2 procent.
Bi zijn is ook een vak
Biseksuelen krijgen te maken met specifieke problemen. Zo wordt hun seksuele voorkeur vaak niet serieus genomen.
Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland:
“‘Bi zijn is ook een vak,’ is de gedachte die veel biseksuelen bekruipt als ze voor de zoveelste keer moeten uitleggen dat ze écht bi zijn. Dat ze écht op vrouwen én mannen vallen. Dat ze níet ‘eigenlijk’ lesbisch, homo of hetero zijn. Je zou als biseksueel bijna gaan wensen dat ‘bi’ ook zo’n veelgebruikt vakje was waar mensen elkaar instoppen, net als ‘homo.’”
Biseksuelen ervaren relatief veel problemen op het werk (treiteren, burn-out), voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo’s en er zijn weinig biseksuele rolmodellen.
Honderdduizenden posters
Het COC verspreidt de komende dagen honderdduizenden Coming Out Dag posters. Dat gebeurt onder meer via gratis dagblad Metro van 10 oktober, de LHBT-horeca en de twintig COC-lidverenigingen in Nederland. Ook is de poster te downloaden.
Coming Out Dag 2014 - Bi zijn is ook een vak - ophangen poster
Het COC vraagt mensen om de poster op Coming Out Dag voor het raam, op hun werkplek of op een andere zichtbare plek te hangen en zo te laten zien dat bi’s altijd en overal vrij moeten zijn om uit de kast te komen.
Op de voorzijde van de poster staat het motto ‘bi zijn is ook een vak’ in regenboog kleuren, het internationale symbool van LHBT-acceptatie. Op de achterzijde staan zes portretten van mannen en vrouwen die trots en open leven als biseksueel.
Op Coming Out Dag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). Het COC geeft in Nederland jaarlijks invulling aan de dag. Eerder was het thema onder meer acceptatie in de sport en op het werk. COC maakte het thema van Coming Out Dag 2014 bekend op Celebrate Bisexuality Day, 23 september.
Coming Out Dag 2014 is een initiatief van COC Nederland m.m.v. Winq.|GK en Zij aan Zij en komt mede tot stand dankzij een bijdrage van het ministerie van OCW.
hokjes zonder grenzen...
Avatar gebruiker
erwin
Moderator
 
Berichten: 1150
Geregistreerd: vr 08 jan 2010, 10:10
Woonplaats: Rotterdam

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron