Aan wie vertel je het?

Alles wat je te bespreken hebt over je biseksuele identiteit en je coming out, en wat niet onder seks of relaties valt.

Aan wie vertel je het?

Berichtdoor ArgonsticMonkey » ma 23 jan 2012, 15:51

Hoi Allemaal !!

Lange tijd geleden, en intussen is er bij mij eigenlijk niet veel veranderd. Maar ik begin me meer en meer vragen te stellen.
Ik weet zelf al heel lang (sinds m'n 16e ofzo) dat ik bi ben. In mijn tienerjaren en prille twintigerjaren, heb ik een hele resem jongens versleten, tot ik verliefd werd op een oudere vrouw, waar ik nu bijna 3 jaar gelukkig mee getrouwd ben.

Ze wist vanaf het begin over mijn geaardheid, en toen we mekaar leerden kennen was ik er ook van overtuigd dat ik homo was.
Nu ben ik wel heel zeker dat dat niet het geval is, maar dat betekent niet dat de gevoelens, of de verlangens, naar jongens/mannen ooit verdwenen zijn. Ik kijk nog steeds geregeld homo-porno, en de laatste maanden zijn we er (opnieuw) meer en meer over gaan praten.

Vaneigens waren ook mijn goede vrienden (scouts, klasgenoten, familie) op de hoogte, maar toen ik met m'n vrouw iets begon, is er eigenlijk verder nooit meer over gepraat. Mijn vrienden zwijgen m'n biseksualiteit dood, net zoals mijn familie (daar heb ik dan weer géén problemen mee), en door de jaren heen is het een beetje struisvogelpolitiek geworden.

Het gevolg is dus dat de 'recente' mensen in mijn leven niet meer op de hoogte zijn. Daarmee bedoel ik mijn collega's (ik heb best een hoge functie is een internationaal bedrijf op de aankoopafdeling), maar ook mijn wedstrijdbemanning (mijn vrouw en ik zeilen samen wedstrijden, met nog 6 anderen, allemaal jongens & mannen). Vooral omdat beide wereldjes nogal macho omgevingen zijn...

Mijn vraag is dus, buiten je familie / goeie vrienden enz... zijn jullie geout?
En hoe oud zijn jullie / welke situatie. Soms lijkt het alsof hier 2 grote groepen zijn: tieners en mensen die al jaren getrouwd zijn.
Ik voel me, met mijn leeftijd & situatie, een beetje een buitenbeentje, of zie ik dat verkeerd?

In ieder geval, ik heb geen behoefte om me te 'outen', maar we willen bijvoorbeeld wel heel graag een keer een mmv triootje proberen, of andere bikoppels 'tegen het lijf' lopen e.d. maar zonder te outen komt het natuurlijk nooit ergens ter sprake, en is de kans dat we een leuke jongen vinden in onze omgeving die ervoor zou openstaan ook heel klein. Bewust op zoek gaan vind ik nog een beetje vreemd. Zeker als je leest dat 30% van de mannen er toch wel voor openstaat moet hij toch ergens in de buurt zijn...

Sorry voor zoveel info & vragen in 1 bericht. Ik hoop dat er reactie komt, want het lijkt hier een beetje dood....
Avatar gebruiker
ArgonsticMonkey
 
Berichten: 16
Geregistreerd: wo 28 sep 2011, 13:43
Woonplaats: Schoten

Re: Aan wie vertel je het?

Berichtdoor link76 » di 24 jan 2012, 02:58

Hallo ArgonsticMonkey

Inderdaad veel vragen in één, maar goed.
Vraag 1.zijn jullie geout?: Zelf ben ik niet geout, en ik ben van mening dat dat helaas vaak ook niet mogelijk of verstandig is. Mensen kennen enkel HE e Ho en zien geen tussenweg. Als je zelf He bent en je komt uit als Bi spreekt men meteen over homo's. Ik denk dat mensen zich totaal niet kunnen inschatten wat een Bi is en het lijkt er op dat een hoop mensen ook een Bi als een twijfelaar beschouwen.Echt uitkomen voor je omgeving is na mijn mening gewoon te complex.
Vraag 2. Hoe oud en situatie: mijn leeftijd is 24, en mijn omgeving gaat er van uit dat ik He ben. Daarom blijf ik ook graag anoniem. Ik studeer op dit moment nog en ik verwacht over een aantal jaar ook te kunnen afstuderen.
Vraag 3. of er twee groepen op dit forum zijn: Ik heb eerlijk gezegd geen idee, zolang ben ik hier nou ook niet actief op. Voor mijn gevoel loopt er hier van alles wat rond en is er geen doorsnee BI. Het aantal actieve leden is misschien ook wat te laag om je te mengen in een groep die overeenkomt met jou situatie en leeftijd.

Wie bedoel je trouwens met WE? "maar we willen bijvoorbeeld wel heel graag een keer een mmv triootje proberen, of andere bikoppels 'tegen het lijf'"

Ik hoop een beetje antwoord te hebben gegeven op je vragen.

mvg
Link76
link76
 
Berichten: 41
Geregistreerd: za 17 dec 2011, 00:02
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron