Wisselende seksualiteit

Alles wat met seks en biseksualiteit te maken heeft

Wisselende seksualiteit

Berichtdoor timo » wo 15 nov 2017, 19:32

Hallo forummers :D

Laat ik maar gelijk mijn zorgen van me af typen, hopelijk hebben jullie ervaringen of meningen erover. Zowel positief als negatief is welkom!
Het zit zo: ik ben voor mijn gevoel enorm wisselend op seksueel gebied. Daarmee bedoel ik dat ik de ene dag het gevoel heb hetero te zijn en de andere dag homo. Al moet ik er wel bij zeggen dat de homoseksuele dagen overheersen. Ik heb ook erg het idee dat het van mijn 'stemming' afhangt. Als ik me bijvoorbeeld volwaardig man voel heb ik meer behoefte aan seks met vrouwen, en als ik me iets vrouwelijker voel heb ik meer behoefte aan mannen. Dat kan per uur al verschillen, erg vervelend. Als kind werd ik ook alleen verliefd op meisjes. Nu ben ik de laatste 4 jaar maar 1 keer verliefd geweest op een meisje, maar daar was ik niet eens écht zeker van. Nu ik in een hele nieuwe omgeving gekomen ben dit jaar heb ik ook wel meer verliefde gevoelens bij jongens. Maar zoals ik al zei: het fluctueert enorm. Ik baal er gewoon enorm van en ben er ook best veel mee bezig. Alsof ik mezelf steeds wil peilen. Daarbij weet ik niet of je met porno wel kan peilen of je het in het echt ook zo ervaart. Pffff, hopelijk herkent iemand zich hierin, of heeft iemand ervaringen.
Alvast bedankt! :)
timo
 
Berichten: 21
Geregistreerd: wo 15 nov 2017, 19:04

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor erwin » vr 17 nov 2017, 11:06

Hoi Timo,
welkom op het forum en heel goed dat je het gewoon van je afschrijft hierzo :).

Zelf voel; ik me toch altijd bi (wat dat dan ook moge zijn) maar merk wel dat het zeker in periodes kan wisselen of ik wat vaker voor mensen van een bepaald geslacht gevoelens heb dan voor een ander.
Maar dat kan ook net zo goed meer toeval zijn dat ik dan vaker in die kringen verkeer.

Heeft het met jou ook te maken dat je misschien twijfelt over hoe je mannelijkheid zou moeten invullen?
Heel veel bimannen hebben wel het idee dat het feit dat ze bi zijn ook iets doet met hoe mannelijk ze zijn. Wat op zich natuurlijk helemaal los van elkaar staat maar wel door de samenleving vaak wordt gekoppeld.

groetjes
erwin
hokjes zonder grenzen...
Avatar gebruiker
erwin
Moderator
 
Berichten: 1148
Geregistreerd: vr 08 jan 2010, 10:10
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor timo » vr 17 nov 2017, 18:29

Hoi Erwin, bedankt voor je reactie!

Misschien heeft het er gewoon mee te maken dat ik nog in de puberteit zit (denk ik). En ik heb inderdaad best vaak twijfels over wat mannelijkheid nou écht is. Voor mij is het niet zoiets al haantje de voorste zijn, dat vind ik meer arrogant. Maar bij een - vind ik zelf - beter voorbeeld, zoals moed, vind ik het ook weer lastig om dat nou echt mannelijk te noemen. Moedige vrouwen zijn toch niet mannelijk?
Hebben jullie dingen die jullie écht mannelijk vinden of laten voelen?
timo
 
Berichten: 21
Geregistreerd: wo 15 nov 2017, 19:04

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor Txizzle » za 18 nov 2017, 00:47

Het is, historisch gezien, ook onhandig om in deze tijd die twijfel te hebben, want meer dan ooit zijn de beelden over hoe mannelijkheid hoort te zijn (en dergelijke dingen) nogal aan het veranderen. En welk ideaal je ook aanhoud, er zijn er altijd genoeg die niet voldoen aan het beeld. Je bent wie je bent, doe wat goed voelt. Daar bereik je het meeste mee. Hoe meer je rekening houd met wat een ander van je wil/verwacht, hoe meer je jezelf omlaag lult omwille een ander de zin te geven.
Met wat je hart nog thans doet slaan, zul je fouten niet begaan.
Txizzle
 
Berichten: 13
Geregistreerd: za 16 sep 2017, 01:56
Woonplaats: Nijmegen

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor timo » zo 19 nov 2017, 18:18

Je hebt eigenlijk helemaal gelijk, bedankt!
timo
 
Berichten: 21
Geregistreerd: wo 15 nov 2017, 19:04

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor Luuk » zo 19 nov 2017, 18:56

Interessant.. vanuit de media wordt de samenleving constant gebombardeerd met ideaalbeelden, stereotypes en arbitraire waarheden. Het nadeel van al die beelden is dat er vele malen meer mensen buiten vallen dan dat er mensen zijn die daaraan kunnen voldoen (als het al goed/gezond is om er überhaupt aan te willen voldoen, maar dat is weer een andere discussie). Ik denk dat het goed is om zulke plaatjes zelf los proberen te laten en zoals Txizzle schreef doen waar je je goed bij voelt omdat je bent zoals je bent. Dat vereist moed en ik kan me goed voorstellen dat zoiets in de pubertijd met mensen om je heen die misschien zelf ook daarin zitten en zoekende zijn erg moeilijk is..

Tsja wat is mannelijk.. dat is in de basis eigenlijk ook maar heel oppervlakkig gedefinieerd aan wat je tussen je benen hebt (en dat zou niet eens leidend moeten zijn!). Belangrijk is hoe je je voelt en niet waaraan je zou moeten voldoen vanuit een soort hokjesdenken. Ik ken mensen die biologisch gezien tussen wal en schip vallen en mensen die er bewust voor kiezen om juist niet te kiezen ;)

Heel veel bimannen hebben wel het idee dat het feit dat ze bi zijn ook iets doet met hoe mannelijk ze zijn. [..]

Misschien doet bij sommige bi-mannen dat ook wel naar gelang met welke partner ze zijn. Dat zou me niet verbazen omdat bi's bij verschillende geslachten nog wel eens verschillende gevoelens hebben of verschillende dingen zoeken. Of zoals Timo schreef op basis van eigen geslachtsbeleving en gevoelens daarbij.

[..] Wat op zich natuurlijk helemaal los van elkaar staat maar wel door de samenleving vaak wordt gekoppeld.

Het is jammer dat het stereotype nichterige homoseksueel en de opvatting dat mannen die seks met elkaar hebben vies gevonden worden of niet voor vol aangezien worden nog steeds aanwezig is.. Dat soort opvattingen komt elk jaar terug in de tolerantiemonitor.
What is essential? Is it visible to the eye?
Avatar gebruiker
Luuk
 
Berichten: 229
Geregistreerd: wo 15 jan 2014, 00:04
Woonplaats: Far away from nowhere

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor Txizzle » zo 19 nov 2017, 21:01

Luuk schreef:Interessant.. vanuit de media wordt de samenleving constant gebombardeerd met ideaalbeelden, stereotypes en arbitraire waarheden. Het nadeel van al die beelden is dat er vele malen meer mensen buiten vallen dan dat er mensen zijn die daaraan kunnen voldoen (als het al goed/gezond is om er überhaupt aan te willen voldoen, maar dat is weer een andere discussie).


Inderdaad, helaas. Ik acht het een van de nadelen van zo'n kapitalistische/commerciële wereld. De mensen van het dominerende soort (hetero's) worden getraind om in een bepaalde manier te kijken naar wat er wensbaar is, en hoe ze zouden moeten zijn. Zelfs binnen dat wereldje voldoen er veel niet aan, die krijgen het moeilijk, of nemen veel (betaalde) moeite om zich aan te passen. Mensen lijden of psychologisch, of financieel aan de idealismes die maatschappijen creëren. Als het Westen werkelijk de moeite zou nemen om mensen zich vrediger te laten voelen over hoe ze gewoon zelf zijn, dan zou de economie minder hard draaien. Daarom zou het me ook niets verbazen als er voor altijd een onhaalbaar ideaal blijft, en we vanzelf onzekerheid opdoen, waarmee we onszelf beschadigen.
Met wat je hart nog thans doet slaan, zul je fouten niet begaan.
Txizzle
 
Berichten: 13
Geregistreerd: za 16 sep 2017, 01:56
Woonplaats: Nijmegen

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor timo » ma 20 nov 2017, 10:13

Txizzle schreef:Mensen lijden of psychologisch, of financieel aan de idealismes die maatschappijen creëren. Als het Westen werkelijk de moeite zou nemen om mensen zich vrediger te laten voelen over hoe ze gewoon zelf zijn, dan zou de economie minder hard draaien. Daarom zou het me ook niets verbazen als er voor altijd een onhaalbaar ideaal blijft, en we vanzelf onzekerheid opdoen, waarmee we onszelf beschadigen.


Inderdaad jammer dat dit zo is, en in dat psychologische lijden kunnen denk ik veel mensen zich vinden. Maar met de stelling dat vredig voelende mensen een minder hard draaiende economie veroorzaken ben ik het niet eens. Als mensen zich fijn voelen, lekker in hun vel zitten en kunnen doen waar hun passie ligt zonder opgelegde grenzen denk ik dat iedereen onbewust een stukje productiever wordt door die positiviteit. Maar of dat ooit zal gebeuren durf ik ook niet te zeggen. Al is er inderdaad veel aan het veranderen de afgelopen eeuw.
timo
 
Berichten: 21
Geregistreerd: wo 15 nov 2017, 19:04

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor bicase » zo 21 jan 2018, 22:13

Dag Timo,

Als een oudere bi-man kan ik je misschien geruststellen door te zeggen dat dit voor mij zo herkenbaar is. Het plaatje klopte voor mij nooit. Ik viel op jongens, maar ook op meisjes. Ik wou wel seks met een jongen, maar geen anale seks. Ik dacht dat ik homo was, maar toen ik uit de kast wou komen, werd ik tot over mijn oren verliefd op een meisje. Ik begreep er niets meer van en ben behoorlijk in de war geweest rond mijn seksualiteit.

Ondertussen heb ik geleerd dat seksualiteit eerder vloeiend is, dan vaststaand. Dat de onderverdeling bi, homo, hetero eigenlijk compleet achterhaald is. Dat je vooral moet zoeken naar wat je zelf als leuk ervaart en dat niemand voor jou die seksualiteit kan invullen. Je bent jong, experimenteer, wel voorzichtig ;) , maar je kan volgens mij enkel leren door zaken uit te proberen.

Ik heb zelf eerder mannelijke trekken, zelfs meer dan ik dacht, maar ook wat vrouwelijke kanten. Die maken mij tot wat ik ben en daar voel ik mij goed bij. Ik zie mij als iemand die pal in het midden van het spectrum ligt en dus typeer ik mijzelf als bi. Maar dat wil niet zeggen dat jij dit moet doen. Niemand zegt dat je jezelf bi moet noemen, als je je zo voelt als ik. Natuurlijk heeft de maatschappij de neiging om in hokjes te denken, maar hokjes zijn wat ze zijn: "hokjes" en dus heeft dit denken beperkingen. Veel belangrijker dan wat je bent is hoe je je voelt en hoe je een positieve relatie met iemand kan opbouwen. Wat doet het er toe als je met de vrouw of man van je dromen kan zijn en die neemt jou zoals je bent, meer dan dat is er niet nodig.

Groetjes en veel geluk in je zoektocht,

Bicase
Wat zou de wereld zijn zonder bi's ...
bicase
 
Berichten: 86
Geregistreerd: zo 21 jan 2018, 21:57

Re: Wisselende seksualiteit

Berichtdoor Jurg » zo 21 jan 2018, 22:59

bicase schreef:Ondertussen heb ik geleerd dat seksualiteit eerder vloeiend is, dan vaststaand. Dat de onderverdeling bi, homo, hetero eigenlijk compleet achterhaald is. Dat je vooral moet zoeken naar wat je zelf als leuk ervaart en dat niemand voor jou die seksualiteit kan invullen. Je bent jong, experimenteer, wel voorzichtig ;) , maar je kan volgens mij enkel leren door zaken uit te proberen.
Bicase


Een wijs advies, het is een geweldige ondekkingsreis, lijkt mij!
Jurg
 
Berichten: 47
Geregistreerd: di 16 jan 2018, 15:11

Volgende

Keer terug naar Seksualiteit

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast